Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama vousatá

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 49 Přejít na další stránku   1  
Agama vousatá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 23:59 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: TerkaS
Jo, taky bych měl pár takových historek "k dobru". Takovou pitomost ani nemá cenu komentovat, tihle "umělci" by pohořeli snad i v pekařství :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 23:52 Muž gaster [15] - Ještěři
Hej, nene :-D :-D

Si děláš jenom srandu viď :-D Ale je to spíš k pláči, když v tom pracujou a nevědět to :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 23:46 Žena TerkaS [12] - JeštěřiRe: fajfmen
tak vidis :) a ja tuhle chtela ve zverimexu vitaminy pro agamy a prodavacka se zeptala druhyho prodavace jestli maj a on se ji pta co je agama a ona na to ze nakej pes :-D narez co?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 23:25 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: TerkaS
Mmmno, není to ai týden, co mě ve zveráči při nákupu cvrčků zatahala má tříapůlletá dcera za rukáv a oznámila: "Ta holčička si myslela, že tam plave žralok, ale není to žralok, a ona si to nenechá vysvětlit..."
Paní vedoucí hned naběhla a ukázala na dvě ryby - "Tohle jsou opravdu sladkovodní žraloci" (vážně tomu věřila!) :-D . Vysvětlit jí rozdíl mezi miminem sumce Pangasius sutchi (dnes neplatné synonymum, jde ale stále o pangase dolnookého, 130 cm dorůstající konzumní rybu) a jediným známým ryze sladkovodním žralokem (krom jednoho prakticky vyhynulého žralůčka z Gangy), zhruba třímetrovou parybou z jezera Lago di Nicaragua, který je vývojovou odnoží žraloka býčího, bylo to docela na dlouho. Přitom se stačí podívat na skřele: žádná paryba je nemá (!) zato disponuje více žaberními otvory...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 23:07 Muž gaster [15] - Ještěři
Obecně většina zverimexů, schválně píšu většina, protože se najde i světlá vyjímka je úplně stejná jako každj jinej obchod, prodávám zboží, abych co nejvíc vydělal, víc mě nezajímá. Bohužel :-(

Dneska jsem byl v jednom zverimexu, kde měli 2 agamy vousatý v terárku cca 60x40x30, zaplý jen světlo na ohřev, žádný UVB a pochybuju, že agamky někdy viděly nějakou potravu s vitamínama.
Hodil jsem s prodavačkou řeč, ona, že prej agamy chová víc než 3 roky, ale o tom jakej prostor či podmínky by měly agamy mít nevěděla vůbec nic. Tak jse jí aspoň řek, ať jim tam hodí jedno UVB, když ho přímo v obchodě maj k možnosti koupení a přehodí je do většího terárka, který tam má na možnost odkupu.
Zejtra se du podívat jak to s nima vypadá :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 22:48 Žena TerkaS [12] - Ještěři
tak za to ze si ty nemocny agamy lidi koupej zverimexy nemuzou :) ale za to ze je tam maj teda urcite muzou rozzureny

a jasne, casto si je tam lidi koupej proto, ze si o nich neprecetli ani tuk, este se tam poradej s prodavacku ktera o nich taktez nevi ani tuk - to moc sanci tech chudatek nezvysi, zvlast kdyz ani nikdy naspatrily UVB, vitaminy a ani spravnou stravu.

A QuanticoH mi neprijde jako tenhle pripad. Ale pokud si koupi dalsi agamu ve zveraku, tak je dost velka sance ze agamka dopadne stejne, ona ta krivice nemusi vzdycky byt do oci. Nekdy se nejdriv krivi panev a ponicej vnitrni organy a to proste videt neni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 22:23 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: TerkaS
A jsme u toho: Někdo nezkušený koupí! Pokud je někdo až TAK nezkušený, že koupí jasného mrzáčka za klidně čtyřnásobek obvyklé ceny (a nekoupí si před tím XY knížek k tomu určených - zpravidla v nabídce téhož zverimexu, nekoukne se předem ani na net, nekoukne se nikam...), jak asi myslíš, že by v jeho chovu dopadlo záhy do té doby zdravé mládě?
Koupit zvířátko ve zveráči (styl po půl roce umřelo) je obvyklá netová výmluva. Autor tím obvykle říká (potažmo zastírá) - chtěl jsem se vytáhnout, přidat se do komunity... a nadělal jsem fůru chyb, jen to nikdy nepřiznám. A zvíře na ně dojelo (ani nevíš, kolik takových případů je ve zdejších archivovaných prezentacích). Ale určo za to mohl zverimex!!! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2012 21:46 Žena TerkaS [12] - JeštěřiRe: fajfmen
protoze obecne se da podle me rict, ze se o plazy ve zverimexech neumeji strarat. Alespon v Praze vim jenom o jednom zverimexu ze ktereho bych si koupila agamu. Vetsinou nemaji zadne UV, spinava mala terarka, casto vidim i krive ocasky. A treba v nejvetsim exozverimexu co je v Plzni meli felzumu prohlou do tvaru S jakou mela krivici, abces na stehynku ve velikosti liskovyho orechu, polovicni ocas ze ktereho rostl do strany regenerat a jeste za ni chteli skoro 1000 kc. Tak proto. Ne kazdy pozna ze je zvire nemocne a ze nekdo nezkuseny koupi ve zverimexu nemocne zvire je podle me nesrovnatelne vetsi nez od chovatele. Netvrdim ze to tak je ve vsech zverimexech ale troufam si tvrdit ze tak urcize v 70 procentech o plazech v podstate nic nevedi..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 21:26 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: TerkaS
A konkrétně proč ne?
Zdravé zvíře odlišit od mrzáčka obvykle nebývá přílišný problém. Vyšší cena? Mám-li osobně jet z Varů na burzu do Plzně, kde (možná) koupím vousatku za dvě kila, vyjde mi ta za pětikilo ze zveráče u Povodí Ohře naproti Čerťáku výrazně levněji. Vzhledem k výdajům na cestu tam, zpátky, vstupném atp. Někde jsou ta zvířátka cenově fakt přemrštěná, co je to ale proti nákladům na jejich živobytí po následujících 10-15 let života?
Všechny mé vousatky jsou zverimexového původu. Všichni naši gekončíci mají zverimexové rodiče. Ačkoli jen jednu želvičku jsme koupili ve zveráči, mají tenhle původ i všechny čtyři další...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2012 17:02 Žena TerkaS [12] - JeštěřiRe: QuanticoH
tak nemyslim dospelou, staci kdyz bude mi t nad 20cm, takovou sezenete snadno. Ze zverimexu bych si ji ale fakt nebrala..
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2012 16:44 QuanticoH
Jenže pořídit dneska už velkou agamu je pro mě jako studentku dost drahe. Chodím se dívat do místního zverimexu, mají tam agamy dvě. Obě tam někdo donesl a nejsou prodejné. Někde jsou slyšela, že je darují jen do dobrých rukou. Jedna je dospělá a druhá trošku menší. Obě jsou v hrozně malinkých terárkách. Kdybych mohla zachranit alespon jednu, jenže mám fakt strach, že se mi to stane podruhé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2012 16:06 Žena TerkaS [12] - JeštěřiRe: QuanticoH
tak to je taky fakt - porizovat si napoprve agamku pod 20 cm je zahravani si, protoze pro tak malou agamku je stehovani stres ktery muze zpusobit o dost vetsi problemy nez u vetsi agamky. Kazdopadne by to byla opravdu skoda to jeste nezkusit, protoze agamy jsou uzasna zvirata ktera rozhodne stoji za to. Taky mi umrela agamka kterou jsem si koupila asi po 14 dnech k prvni - bezprolemove. A jsem moc rada ze jsem na ne nezanevrela..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2012 15:01 QuanticoH
Agamu jsem od chovatele měla, nikdy bych ji nekoupila ve zverimexu. Jestli bych do toho šla, tak jednině s větší agamou. Na takhle malou už si netroufnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.07.2012 14:35 Muž gaster [15] - Ještěři
Je mi jasný, že už se ti nechce riskovat, co kdyby se to stalo znova.
Jak řiká TerkaS a Pogona...od veterináře ses dozvěděla, že to byl holt slabší kousek a stim se bohužel nedá moc dělat :-( , dej si chvíli čas a zkus to pak znova s tim, že by sis další agamku vybírala jak řekla TerkaS přímo od chovatele a nějakej dravější kousek.

Ale rozhodně to nevzdávej. Určitě si vzpomeneš kolik hezkých chvil i nějakých legračních okamžiků si se svojí agamkou zažila, byla by škoda o další okamžiky přijít tím, že bys to vzdal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2012 13:34 QuanticoH
Docela mě to tímhle odradilo. Už jako malá jsem chtěla agamu, splnila jsem si sen a dopadne to takhle :-( Neumím si představit, že by se mi to stalo znovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2012 10:45 Žena TerkaS [12] - JeštěřiRe: QuanticoH
Tak to mě mrzí :( ale snad vas to neodradi od dalsiho chovu. Kdyby jste chtěl, kamarádka má teď zrovna zdrava pekna mladata ktera da za nizkou cenu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2012 10:43 Muž gaster [15] - Ještěři
T je mi líto, že ti agamka umřela, samozřejmě, že by byl člověk radši, kdyby tu byla dál :-)
ale na druhou stranu, víš, že tim skončilo její trápení a z toho, co jsem čet jsi neudělala chybu nikde.
Tak se za to neviň ;-) bude líp a po nějakym čase si třeba pořídíš další
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2012 10:35 QuanticoH
Agamka mi dneska ráno umřela :-( :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2012 11:34 QuanticoH
Kontroloval a v tomhle chyba není. Včera mi po ní zůstala taková kulička zaschlé krve a dneska taky, volala jsem doktorovi a ten říkal, že to může být po injekci co dostala. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 22:03 Žena TerkaS [12] - JeštěřiRe: QuanticoH
je poterba si tentokrat dobre vybrat. Od chovatele, ktery bude solidni, bude mit jeste vetsi cast snusky a vybrat si velke drave mlade s vypasenym briskem - pak je uspech temer zarucen. A kontroloval vet trus na parazity??
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 21:50 QuanticoH
A když to nezabere? :-( akorat si koupím stejně malinkou agamu a budu mít strach, že se to stane i s ní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 21:36 Žena TerkaS [12] - JeštěřiRe: QuanticoH
ja mam taky takhle "beznadejnou" a podrazenou samicku kterou mi chtel veterinar uz utratit. Jako posledni moznost jsem ji poridila stejne velkou spolecnost a jeste ten den zacala zrat, prestoze mesic a pul prakticky nic nesnedla. Od te doby bezproblemove zere i roste. Nekdy je takova konkurence slusne nastartuje..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 19:42 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: QuanticoH
S tím nic nenaděláš,....bohužel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 19:39 QuanticoH
Nechci tady jen tak sedět a čekat až... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 19:38 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: QuanticoH
Veterinář má dle mého pravdu, prostě se to čas od času stane,..... :-(
hlavně se tím nenech odradit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 19:32 QuanticoH
Před tím jedla i 20 cvrčků a teď stěží jednoho. Je strašně vyhublá :-( Dneska jsem byla za veterinářem a ten řekl, že žádné zjevné vady nemá, podmínky jsou v pořádku, tak jedinné řešení pry je, že jsem chytla slabý kus. Jsem z toho úplně špatná. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 19:22 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: QuanticoH
Ahoj, pokud pro něj letěla, přes celé terárko, tak se neznepokojuj. Kdyby měla hlad tak by žrala. Toť můj názor....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 14:29 QuanticoH
Tak agama mi pořád nežere. Dneska snědla jednoho cvrčka, letěla pro něj přes celé terárko ale už do ní víc nedostanu. :-( už fakt nevím co mám dělat. Vitamíny má, světla má dost. Jen leží se zavřenýma očima a nic. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2012 10:42 Dannie
pár dní se probírám inzeráty jelikož hledám dospělou samici, ale narazila jsem tam na pár pro mě překvapujících inzerátů. Například prodej dospělých "chovných" samic, byt přiznávám krásně červených, za 5000kč? osobně si myslím že každá zdravá samice může být chovná, tudíž ta cena je tak vysoká pouze kvůli zbarvení a staří??? byt to je ten milejší inzerát jelikož na fotkách ty samice vypadaly zdravě. pak jsem bohužel narazila i na dva inzeráty které už zmizely kde se prodávala jedna půlroční agamka jakožto zdravá byt zcela jistě jsem i já poznala že má křivici ve velmi pokročilém stádiu. a druhý inzerát byl o prodeji agamky která měla křivici ale již je zdravá (myslela jsem si že křivice je nevratné poškození organismu zejména kostry pokud ne tak budu ráda za vyvedení z omylu). obzvláště těchto dvou agam je mi líto, nadruhou stranu když poslouchám lidi v práci (dělám ošetřovatelku v zoo) jak se baví o zvířatech a nejsou si schopni přečíst ani co to je za zviře tak se ani nemusím divit že si nejsou schopni přečíst co to zvíře potřebuje hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2012 14:04 QuanticoH
Diky, vitaminy ještě dokoupím. Snad už bude lepší. ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2012 10:55 Muž vitticeps [21] - www.davidmuzicek.czRe: QuanticoH
QuanticoH napsala: Rosím 2 krat denně, mám UVB i UVA. Obaluju všechny cvrčky v Plastinu.

Tak ros jen 2x týdně a to tak, že porosíš jen trošku agamku - pokud se bude olizovat, přidej jí, pokud jí to spíš poleze na nervy tak jí netrap :) 2x denně je příliš často. Snižuješ jí tím tělesnou teplotu což vede ke snížené aktivitě a tudíž i žravosti. Jinak Plastin je fajn, ale je to především zdroj vápníku. Chtělo by to ještě pořídit vitamíny (např. Nutrimix, Roboran H ..).

Jinak dobrá poznámka s přidáním zářivky/ek na dosvětlení - to nikdy neuškodí, spíš naopak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 22:39 Žena TerkaS [12] - Ještěři
dekuju za nazory, jeste to promyslim :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 21:00 Muž Felix [754] - Ještěři
Můj předchozí příspěvek by ale neměl být chápán jako návod pro chov více druhů "z principu" stylem společenského akvária s rybičkami (i když jistá analogie by tu byla). Je to jen alternativa pro ty chovatele, kteří si z prostorových důvodů nemohou pořídit např. dvě dvoumetrová terária pro dva druhy z velice podobných podmínek, a tak namísto toho zařídí jedno třímetrové pro oba. Náležitě pro to vybavené, samozřejmě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 20:47 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Pogona
Tome, tady bych si dovolil nesouhlasit - jednak rozměry nádrže co TerkaS uvádí jsou skutečně velkorysé, jednak je trnorep jakousi analogií čukvaly v rámci konvergentního vývoje (jak do nároků tak i do povahy) a jak tady ví asi každý, mé čukvaly se s vousatkami sestěhovaly do jednoho terka samy a chovají se v rámci vztahů už léta jako ucelená skupina, v níž dominantní samci obou druhů dokonce spolupracují při obhajování společného území a vzájemně jsou mimořádně přátelští (konec konců, nevidí v sobě konkurenci).
Na základě této zkušenosti se domnívám, že pokud jsou si dva druhy ještěrů vzrůstem, povahou i životními nároky a komunikací podobné (a není mezi nimi predace), klidně pospolu žít mohou. Australská poušť se od Africké či Americké zase až tak neliší a trnorepi (či čukvaly) běžně upřednostňují jiná patra a trochu jiný typ potravy než vousatky...
Z pozorování v přírodě je známo soužití čukval a leguánků obojkových zlepšujících systém včasného varování. Ani bych se nedivil, kdyby něco takového bylo i mezi trnorepy a dejme tomu malými agamkami rodu Trapelus. Zda i relativně dravé vousatky mají takové "kámoše" sice netuším, vím ale, že zvířata co nepovažují za kořist neutlačují ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 17:57 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: DannyS
Stačí logická úvaha, dožívá se 12ti let, kdyby po celou dobu života rostla týdně o 2-3cm dorostla by se délky přes 2000cm,......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 17:19 DannyS
Dobrý den, jak je to u agam vousatých s růstem? Agama mé známé do prvních pěti měsíců vyrostla dost rychle, i třeba 2-3 cm za týden, nyní je však již měsíc stále stejně veliká - má 38 cm. Je to normální, že se růst po určité době zpomalí? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 16:19 Žena TerkaS [12] - JeštěřiRe: QuanticoH
Myslím že tam má horko a tmu. Udelala sem stejnou chybu a taky sem v prvnim terarku svetla rovnomerne rozmistila, jenze to pak je vsude skoro stejna teplota. Pokud muzete, dejte ji UVB blizko vyhrevky, na jednu stranu terarka - to udela na druhem konci nizssi teplotu. A rozhodne bych pridala klidne 2 obyc linearni zarivky pres celou delku terarka na dosvetleni. Takhle tam ma fakt dost tmu a klidne nemusi zrat kvuli tomu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 16:16 QuanticoH
Dneska jsem viděla, jak snědla jednoho cvrčka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 16:14 QuanticoH
Rosím 2 krat denně, mám UVB i UVA. Obaluju všechny cvrčky v Plastinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 15:20 Muž vitticeps [21] - www.davidmuzicek.cz
Je to teda pěkný zakrslík. Ti cvrčci co jí tam pochodovali ve velkém, to ukazuje na to, že jich bylo na ni příliš. Jakmile má ještěr dojem, že je hmyz v převaze, začne se cítit ohrožen. Spíš bych se zaměřil na to, proč je tak malá. UVB tam máte, teplota je v pohodě. Jak je to u Vás s rosením? Co používáte za vitamíny, jak často a v jaké formě dáváte vápník + jak často?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 11:32 QuanticoH
Fotka k příspěvku Tady je malá :-(
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 11:26 QuanticoH
Fotku tarárka mám na svém účtu, tak koukněte. Hybe se normalně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 06:50 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: QuanticoH

Nahraj fotku agamy i terária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 01:24 Žena TerkaS [12] - JeštěřiRe: QuanticoH
mela by mit moznost se schladit - mit ve studenejsi casti alespon 28, klidne i o neco min, muze byt prehrata. UVB tam ma? Jake a jak daleko je od ni? Hybe se teda normalne kdyz bezela za cvrkem? zkusila bych i jiny hmyz - svaby, lucni kobylky nebo mala sarancata, eventualne cervy... taky by asi nebylo od veci dat trus na rozbor jestli nema parazity
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2012 22:52 QuanticoH
Agama má 2 měsíce (15 cm). Má časovač na světlo od 9 do 21 hod. Teplota na kameni přes 40 °C a po terárku kolem 30 °C až pod 30 °C. Teď jak jsou ty vedra tam mohla mít trošku víc. Cvrčky jí dávali každý den. Před tím, než jsem odjela byla v pohodě, nebála se mě a měla jsem ji naučenou na pinzetu. Jenže teď mi připadně jakoby se mě bála a vždycky když přijdu tak zavře oči. Nikdo tohle nedělala. Dneska jsem ji viděla jak se proběhla za cvrčkem, ale nesnědla ho. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2012 18:09 Žena TerkaS [12] - JeštěřiRe: QuanticoH
chtelo by to napsat nejake podrobnosti - jake tam mela podminky, jak je strara a velka atd.. jinak pokud se spatne pohybuje, doporucovala bych veterinare
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2012 14:39 QuanticoH
Pomůžete mi někdo prosím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2012 12:31 QuanticoH
Popřebuju poradit. Byla jsem 4 dny pryč a jak jsem přijela, byla agama divna, cvrcci ji tam chodili ve velkem, jakoby nesnedla ani jednoho. Když jsem jí zkoušela dávat z pinzety, ani náznak. Pořád zavírá oči, pohybuje se pomalu. Co mam dělat? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2012 10:20 Žena TerkaS [12] - JeštěřiRe: Pogona
no kdybych to nevidela na vlastni oci, asi by me to nenapadlo chit je dat dohromady, ale v terarium Praha maji na plose cca 4m2 vousatky, trnorepy perlove, agamy osadni a zelvy - nevim presne jaky. Zhruba mensi pulku obyvaj ty zelvy (ani jednou sem mezi nima nevidela jinyho jestera) a na vetsi pulce spolecne promisení vsichni jesteri. Teda maj tam udelanou takovou "horu" a tam zas lezly jenom ty osadni to vypadalo a chodily i dolu. Ale prave trnorepi a vousatky byli vzdy promiseni a zadne souboje nebo stopy po nich sem nevidela..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2012 23:17 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: TerkaS
Určitě by to šlo, teritoriální ještěři jeden z Afriky, druhý z Austrálie,.... DOcela by mě zajímalo, který by vyhrál - tzn. zabil toho druhého ( skupinu ), sázím na menší trnorepy,...

Ono si stačí zjistit odkud tito ještěři pocházejí, to, že jsou vysoce teritoriální, je jen bonus,...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [49] ...... 73

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15611x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1036-agama-vousata?od=2401